CETI - Grzegorz Kupczyk Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
CETI w TVP 3 16.07.2009
Autor Wiadomość
CETI 

Wysłany: 2009-07-18, 10:32   

Sa prowadzone rozmowy i jest bardzo prawdopodobne ze kilka stacji TV wyemituje koncert "AKORDY SLOW" nie sadze jednak aby wyemitowali go w calosci. Mysle takze ze moglo by to nie byc z korzyscia dla sprzedazy albumu. Ale fajnie jezeli wogole sie uda.
Jedna ze stacji to wlasnie PTV 3 i TVN Warszawa - zobaczymy.

Nogard 

Wysłany: 2009-07-18, 11:06   

O, to by było super.
Dlaczego miałoby się nie przełożyć na sprzedaż i popularność zespołu? Myślę, że mogłoby pomóc. A jeśli wyemitowaliby tylko fragment - moim zdaniem nawet lepiej. Ludzie, którzy by to zobaczyli raczej nie znają CETI i zamiast bombardować ich od razu 90 minutami koncertu, lepiej zaserwować ze dwa utwory z wykopem.

zagor191 

Wysłany: 2009-07-18, 21:35   

Wtrącając się do poruszonej tu kwesti koncertów w TV...
W ostatnich latach, gdzies tak 2001-2004 co sobotę w polsacie mniej więcej od pólnocy do drugiej nad ranem był program "Muzyka Na Bis". Pamiętam że oglądałem często te koncerty i nagrywałem. Jednym z nagranych koncertow był Paradise Lost z Sopot Rock Festiwal 1995, były jakies koncerty Metalliki z 1997 lub 1998 roku (z bardzo małych klubów) no i dawali jeszcze coś Iron Maiden. Szkoda że tego programu już nie ma. W czasach, gdy Zalewski jeszcze śpiewał w idolu, to najpierw oglądałem idola, potem godzinę przysypiałem, a potem oglądałem koncerty :) Ostatni nadany koncert metalowy w TVP, to S&M Metalliki w 1999 roku (to chyba było na dwójce).

waldo 

Wysłany: 2009-07-18, 21:52   

No to dorzucę swoje trzy grosze w kwestii koncertów w naszej TV - jeśli ktoś odbiera TVP Kultura, to co piątek na tej właśnie stacji w godzinach wieczornych (około 21 - 23) puszczany jest jakiś ciekawy koncert. Kiedyś trafiłem np. na Judas Priest...
Ale ponieważ mam słabą pamięć, to nigdy nie pamiętam żeby sprawdzić co w każdy piątek leci... :mrgreen:

Nogard 

Wysłany: 2009-09-06, 16:04   

Dostaliśmy od Grzegorza nagranie z PTV.

Czekało już jakiś czas na wrzucenie; miałem z nim drobne kłopoty. Ale udało się. Przynajmniej wstrzeliłem się w okres stagnacji na forum i może trochę je rozruszamy...

Proszę:

Część 1: http://www.youtube.com/watch?v=XFwwIps-ock
Część 2: http://www.youtube.com/watch?v=6Df5eIYE__Q

Wiwern 

Wysłany: 2009-09-07, 01:46   

Nawet zapomniałem, że Pan Grzegorz już o tym kiedyś napisał, więc pierwsze, co zwróciło moją uwagę, to oczywiście granie z playbacku. Co prawda całkiem dobrze udawali, że grają, ale nawet pomijając fakt, że znam te utwory i rozpoznaję, że nie ma żadnej różnicy w stosunku do studyjnych wersji, to śmiesznym by się wydało mniemanie, że można tak dobrze i czysto brzmieć na jakimś otoczonym kartonową ściana podejście z zaledwie dwoma piecami, hehe. IMO trochę żałość, bo zamiast robić taki właśnie "teatrzyk" mogli puścić jakieś nagranie koncertowe archiwalne, albo teledysk, jednakże rozumiem też wymagania tej formuły zwanej "zagra Wam nasz zaproszony gość". Dla osoby świadomej tej sytuacji bez wątpliwości pozostanie powód tego uśmieszku na twarzy Grzegorza w trakcie śpiewania. :mrgreen:

Wywiad króciutki i właściwie w ogóle nie dotyczący spraw zespołu, ale pojawiła się w nim kwestia, która mnie nurtuje: o co dokładnie chodzi z tymi "poznańskimi podwórkami"? Czy to są jakieś place zabaw, parki, czy inne uczęszczane przez młodzież meliny? No bo przecież nie podwórka na prywatnych działkach, nie? Interesujące, bo sam bym się na taki szlak wybrał, lubię spacerować...

CETI 

Wysłany: 2009-09-07, 10:28   

Tak, formula zapowiedzi delikatnie mowiac smieszna:D
Co do puszczenia fragmentu koncertowego czy nawet teledysku to niestety-proponowalismy im ale to sa ludzie niereformowalni naprawde:/
Od czasow komuny w tym temacie nic sie nie zmienilo.

Temat podworek poznanskich-chodzi o podworka w pelnym znaczeniu tego slowa. Sa nie samowite, klimatyczne. Chocby podworko na ul. Druzbackiej (pozostalosci architektury z czasow gdy tam byl jeszcze wybieg dla koni 5 Pulku Poznanskich Ulanow) Podworka na Starym Miescie itp. Naprawde niesamowite ...przyznajmy-kto z nas lazi po tych miejscach? NIKT bo po co? I tu sie zgadzam, ale jak juz ....:) Warto-poznajemy nasze miasto z zupelnie innej strony. Remontuje sie fasady, elewacje a podworka bardzo rzadko i tu mamy przewage bo czas tam sie zatrzymal:)

Pozdrwaiam!

PS: zapraszam na moj profil w NK, jest tam juz pare fotek z Poznania:)

Odpowiedz do tematu